«Οι Beatles δεν ήθελαν να γίνουν "Η μπάντα του Πολ»! Μια νέα συνέντευξη είδε το φως της δημοσιότητας, ρίχνοντας φως στην αιτία διάλυσης του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος.

Η Γιόκο Όνο, χήρα του ενός από τα τέσσερα «σκαθάρια» Τζον Λένον, σε συνέντευξή της στο Rolling Stone αποκάλυψε πως το διάσημο συγκρότημα σταμάτησε να υπάρχει επειδή, όπως είπε: «Άρχισαν να νιώθουν πως μετατρεπόντουσαν σε συγκρότημα του Πολ (σ.σ. Πολ ΜακΚάρτνεϊ)».

Χαρακτηριστικά, Όνο, η οποία έχει ακούσει πολλά από τους θαυμαστές των Beatles επειδή θεωρείται ως η κύρια αιτία διάλυσης του συγκροτήματος, ανέφερε: «Τόσο ο Τζον (Λένον) όσο και οι υπόλοιποι (Ρίνγκο Σταρ και Τζορτζ Χάρισον) είχαν αρχίσει να γίνονται ανεξάρτητοι. Όλοι, λίγο ή πολύ, επιθυμούσαν να αποχωρήσουν από τους Μπιτλς. Ο μόνος που προσπαθούσε να τους κρατήσει ενωμένους ήταν ο Πολ. Οι άλλοι τρεις ωστόσο θεωρούσαν πως ο Πολ ήθελε να τους επιβληθεί. Ένιωθαν πως είχαν αρχίσει να γίνονται το συγκρότημα του Πολ, και αυτό δεν τους άρεσε καθόλου».

Η Όνο επίσης προσέθεσε: «Η διάλυση του συγκροτήματος ενίσχυσε τη σχέση μου με τον Τζον. Όλα αυτά που απώλεσε με τον χωρισμό του από τους άλλους τα βρήκε σε εμένα». Οι δηλώσεις αυτές της Όνο φαίνεται πως βρίσκουν σύμφωνο και τον ίδιο τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε επισημάνει πως: «Η Γιόκο δεν διέλυσε το συγκρότημα, διότι το συγκρότημα ήδη είχε αρχίσει να διαλύεται».
Λίστα όλων των άρθρων