Εδώ και δύο μέρες κυκλοφορεί το «On Air – Live at the BBC Volume 2». Αν μη τι άλλο, ένας από τους πλέον αναμενόμενους δίσκους της χρονιάς. Ποιος νοιάζεται που έχει περάσει σχεδόν μισός αιώνας από την πρώτη στιγμή που ανέβηκαν παρέα στη σκηνή; Κανείς. Το νέο τους άλμπουμ είναι η ευκαιρία που ψάχνουμε κάθε τόσο να τους ξαναγαπήσουμε.

Η νέα διπλή συλλογή, με υλικό που παρέμενε στα συρτάρια επί χρόνια περιέχει 37 ακυκλοφόρητα τραγούδια καθώς και 24 αποσπάσματα με ομιλίες της μπάντας. Από τον Μάρτιο του 1962 μέχρι τον Ιούνιο του 1965 μεταδόθηκαν περισσότερες από 275 ηχογραφήσεις των Beatles από το BBC στη Μεγάλη Βρετανία. Η μπάντα ερμήνευσε τότε συνολικά 88 διαφορετικά τραγούδια στο βρετανικό ραδιόφωνο. Κάποια ηχογραφήθηκαν πολλές φορές, μερικά άλλα μόλις μία. Μάλιστα δέκα από τα τραγούδια του δίσκου δεν ηχογραφήθηκαν ποτέ ξανά από το γκρουπ τη δεκαετία του ’60 (για την EMI).

Στο «On Air – Live at the BBC Volume 2» περιλαμβάνονται ηχογραφήσεις του BBC σε 30 πολυαγαπημένα τραγούδια των Beatles. Από αυτά τρία έχουν ξανακυκλοφορήσει σε άλμπουμ τους. Πρόκειται για τα κομμάτια «Boys» και «I’ll Follow The Sun» (υπήρχαν στο EP «Baby It’s You» που κυκλοφόρησε το 1995) και το «Lend Me Your Comb» (που περιλαμβάνεται στην πρώτη συλλογή «The Beatles Anthology 1»).

Μεταξύ αυτών θα βρείτε επίσης δύο κομμάτια που κυκλοφορούν για πρώτη φορά: το ένα είναι η εκδοχή των Beatles στο παλιό και κλασικό τραγούδι «Beautiful Dreamer» και το δεύτερο είναι η live εκτέλεση στο ραδιόφωνο του τραγουδιού «I’m Talking About You» του Τσακ Μπέρι.

Ανεκτίμητες οι στιγμές που στο άλμπουμ ακούγονται ζωντανά τα πειράγματα των τεσσάρων μελών των Beatles στο ραδιόφωνο αλλά και τέσσερις συνεντεύξεις της μπάντας από τον Νοέμβριο του 1965 και τον Μάιο του 1966.

Να θυμίσουμε πως το πρώτο διπλό άλμπουμ «Live At The BBC» είχε κυκλοφορήσει το 1994 και περιείχε 56 ζωντανά ηχογραφημένα τραγούδια τους, που είχαν ερμηνεύσει στο πλαίσιο των ραδιοφωνικών εκπομπών του BBC, την περίοδο 1963-1965.

Μ.Κ.
Λίστα όλων των άρθρων