«Ο Ερικ Κλάπτον έγραψε το πιο διάσημο τραγούδι του "Λέιλα" για μια απαγορευμένη αγάπη. Η Λέιλα ήταν στην πραγματικότητα η Πάτι, η (τότε) γυναίκα τού Τζορτζ Χάρισον από τους Beatles, με την οποία ήταν ερωτευμένος για πολλά χρόνια. Οπως αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία του, που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στη Βρετανία, ο Κλάπτον προσπάθησε πολλές φορές ανεπιτυχώς να την πείσει να εγκαταλείψει τον Χάρισον, με τον οποίο ήταν πολύ καλός φίλος, και να μείνει μαζί του»...

Από «Times» / «Νέα»:

«Ο Τζορτζ και η Πάτι έμεναν μισή ώρα από το σπίτι μου και κάναμε πολλή παρέα. Προσπαθούσαν να μου βρουν γυναίκα αλλά δεν ενδιαφερόμουν, γιατί σιγά σιγά κάτι περίεργο συνέβη. Κατάλαβα ότι είχα αρχίσει να ερωτεύομαι την Πάτι. Στην αρχή ήταν ένα μείγμα σεξουαλικού πόθου και ζήλειας αλλά αργότερα, όταν τη γνώρισα καλά, έγινε βαθύς έρωτας. Ηταν η πιο όμορφη γυναίκα που είχα δει ποτέ, αλλά αυτό που με τράβηξε ήταν κάτι βαθύτερο. Δεν είχα ποτέ άλλοτε γνωρίσει γυναίκα τόσο ολοκληρωμένη».

«Μια που δεν τολμούσε να της αποκαλύψει τα αισθήματά του, ο Κλάπτον προσπάθησε να την ξεχάσει βρίσκοντας άλλες γυναίκες. Μία από αυτές ήταν η 16χρονη Αλις, όταν αυτός ήταν 24 (...) Αλλά η εμμονή του με την Πάτι συνεχίστηκε».

«"Νόμιζα πως ποτέ δεν θα μπορούσα να αγαπήσω άλλη γυναίκα σαν την Πάτι. Για να είμαι πιο κοντά της, τα έφτιαξα με την αδελφή της, την Πόλα". Κάποια στιγμή, βρήκε το θάρρος να της εξομολογηθεί τον έρωτά του, αλλά παρ' όλο που η Πάτι δεν του έκλεισε εντελώς την πόρτα, του ξεκαθάρισε πως δεν θα άφηνε τον Χάρισον. Αργότερα, ο Κλάπτον ξεστόμισε στον φίλο του Τζορτζ ότι είναι ερωτευμένος με τη γυναίκα του. Ο Χάρισον το πήρε μάλλον στα αστεία, όμως έδειξε πως το ήξερε εδώ και καιρό.

Τότε ήταν που ο Κλάπτον άρχισε τα βαριά ναρκωτικά, περνώντας από την κόκα στην ηρωίνη».

«Οσα χρόνια κι αν πέρασαν, ο έρωτας του Ερικ Κλάπτον για την Πάτι - "Λέιλα" δεν είχε σβήσει. Το 1974, η σύζυγος του Χάρισον άφησε τον άντρα της και τα έφτιαξε με τον Κλάπτον. Ηταν μια σχέση πάθους και αυτοκαταστροφής, με πολύ αλκοόλ, που δεν κράτησε πολύ».
 
Λίστα όλων των άρθρων