Χρόνια τώρα ήθελε να ξορκίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος. Εκείνο που την ενοχλούσε περισσότερο ήταν πως τα μέσα ενημέρωσης αλλά κι ο ίδιος ο Τζον Λένον χαρακτήριζαν τη 18μηνη σχέση τους το «Χαμένο Σαββατοκύριακο» της ζωής του. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Μέι Πανγκ αποφάσισε να εκδώσει το βιβλίο της «Instamatic Karma», έτσι, για να τιμήσει αυτή την «ευτυχισμένη και παραγωγική περίοδο», την οποία μάλιστα, όπως λέει, οφείλει στη Γιόκο Ονο, μια κι εκείνη ήταν που την προέτρεψε να γίνει ερωμένη του Τζον!

Το μόνο που δεν ήταν ο Λένον όσο ζούσαν μαζί στο Λος Αντζελες, από το καλοκαίρι του 1973 μέχρι τις αρχές του 1975, οπότε επέστρεψε στην αγκαλιά της Γιόκο Ονο, επιμένει η «Κινέζα αρραβωνιαστικιά», όπως έλεγαν τη Μέι Πανγκ, ήταν απομονωμένος, εκτός ελέγχου και θλιμμένος. Γιατί εάν βρισκόταν σε τέτοια κατάσταση, συμπληρώνει η 57χρονη Μέι, δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει τα τρία άλμπουμ «Mind Games», «Walls and Bridges» και «Rock’n’Roll», να γράψει τραγούδια για τον Ρίνγκο Σταρ, τον Χάρι Νίλσον, να κάνει παραγωγές δίσκων και να ηχογραφήσει με τον Ντέιβιντ Μπάουι, τον Ελτον Τζον και τον Μικ Τζάγκερ.

Σε καθεμία από τις 140 σελίδες του βιβλίου της, που εκδόθηκε από τον οίκο St Martin’s Press, η Μέι Πανγκ φιλοξενεί ανέκδοτες φωτογραφίες του Τζον Λένον με συνεργάτες και φίλους του, με τον γιο του Τζούλιαν, με εκείνη, σε στιγμές δημιουργίας ή χαλάρωσης, αλλά και από την ημέρα που υπέγραψε τη διάλυση των Beatles, στις 29 Δεκεμβρίου του 1974. Ολα αυτά τα χρόνια τις κρατούσε σε ένα κουτί παπουτσιών. Τις μοιραζόταν μόνο με στενούς φίλους και εφόσον η κουβέντα τη γύριζε στο παρελθόν. Μέχρι που αποφάσισε να τις μοιραστεί με τους θαυμαστές του διασημότερου «Σκαθαριού».

Η Μέι μπήκε στη ζωή του Τζον αμέσως μετά τη μετακόμισή του με τη Γιόνο Ονο στη Νέα Υόρκη. Ζούσσαν στο ιστορικό ξενοδοχείο «St Regis Hotel», στη λεωφόρο Κουίντα, και η Πανγκ έμενε στο δωμάτιο δίπλα στη σουίτα τους και εργαζόταν γι’ αυτούς. Από την αρχή ήταν πολύ ευγενικοί μαζί της. Κάθε μέρα, ακριβώς στις 10.00, χτυπούσαν την πόρτα για να της ζητήσουν να τους ετοιμάσει πρωινό. Ποτέ δεν σηκώνονταν από το κρεβάτι, εάν δεν είχαν πάρει μεθαδόνη και δεν είχαν κάνει ένεση βιταμίνης Β12!


«Η Γιόκο Ονο ήθελε διαζύγιο πριν από το θάνατό του»

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, η Γιόκο Ονο ήθελε να χωρίσει τον Λένον πέντε χρόνια πριν από το θάνατό του, αλλά δεν διαπραγματευόταν να μην είναι εκείνη η κληρονόμος του. «Ενα πρωί μπήκε στο δωμάτιό μου και μου είπε πως εκείνη και ο Τζον δεν θα τα πάνε καλά. Για όλους εμάς που δουλεύαμε γι’ αυτούς δεν ήταν άγνωστα τα προβλήματά τους. Εκείνο που ενδιέφερε εμένα ήταν τι θα έκανα εάν χώριζαν» γράφει η Μέι και συμπληρώνει πως η εξομολόγηση της Γιόκο ήταν απλώς το ορεκτικό πριν της ρίξει τη μεγάλη βόμβα. Της πρότεινε, λέει, μια και δεν είχε φίλο, να τα φτιάξει με τον Λένον. Οταν η Μέι τής αντιγύρισε πως δεν είχε καμία πρόθεση να βγει με τον Τζον, η Γιόκο της είπε με νόημα και με τόνο που δεν μπορούσες να αγνοήσεις ότι καλό θα ήταν να ακολουθήσει τη συμβουλή της.

Πράγματι, έγιναν ζευγάρι, χωρίς ποτέ να χωρίσει από τη Γιόκο. Η τελευταία αποφάσισε να τον πάρει πίσω όταν, σύμφωνα με την Πανγκ, είδε πως η σχέση του με τη Μέι πήγαινε τόσο καλά που θα μπορούσε να τον χάσει για πάντα. Η απόφασή τους να αγοράσουν μαζί σπίτι έθεσε σε λειτουργία το συναγερμό στο μυαλό της Γιόκο. Ο Τζον κάπνιζε δύο πακέτα την ημέρα, με συνέπεια να κλείνει ο λαιμός του και εκείνος να ανησυχεί για τη φωνή του. Εκεί πάτησε και η Γιόκο. Του είπε πως με συνεδρίες υπνωτισμού θα λύσει το πρόβλημα. Από την ημέρα που τις άρχισε δεν επέστρεψε ποτέ σπίτι τους κι έπαψε να απαντάει στα τηλεφωνήματά της. Είχε ήδη γυρίσει στην αγκαλιά της Γιόκο Ονο, της μούσας του.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso
 
Λίστα όλων των άρθρων