Ο ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟΣ
Κάθε τόσο σταματούσε και ρωτούσε: Πάμε καλά; Εντάξει; Πώς ακούγεται; Συμφωνείς;

Ο Νίκος Πατρελάκης, βέβαια και όποιος άλλος τυχόν βρισκόταν στη θέση του χαμογελούσε, συμφωνούσε, γιατί πώς να διαφωνήσεις με μία ιδιοφυΐα της μουσικής, με έναν θρύλο που τραγουδάει πάνω στο κομμάτι που έγραψες εσύ, με τον Πολ Μακάρτνεϊ που τραγουδούσε Νίκο Πατρελάκη;

Σε ένα στούντιο του Λονδίνου, από εκείνα τα πολύ σπέσιαλ, σούπερ εξοπλισμένα με όλα τα κομφόρ της μουσικής και με τον σερ Πολ να «διδάσκει» απλότητα και ευγενικούς τρόπους. Στο τέλος, ο «δικός μας» Νίκος είπε βέβαια πόσο φαν των Beatles ήταν και πόσο οι μελωδίες τους τον έχουν επηρεάσει.

Προηγουμένως, ωστόσο, εκείνος είχε προλάβει να τον καλέσει σε ένα μεγάλο πάρτι για την Πρωτοχρονιά έτσι, φαίνεται, όπως κάνει με συνεργάτες και φίλους. Αφήστε που το CD, με υπογραφή Patrelakis-Mcartney, «χτυπάει» το Νο1 των καταλόγων επιτυχιών των Χριστουγέννων και η πρεμιέρα του βιντεοκλίπ είναι «κλεισμένη» από το MTV και την ώρα υψηλής τηελεθέασης..

Θα πείτε, το κομμάτι έχει ιδιαίτερο σκοπό, να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τους ανθρώπους με προβλήματα στην κίνηση εξ ου και ο ρόλος της Χίδερ Μιλς, η οποία μιλάει για όλα αυτά πάνω στη μουσική με λόγια που θα αγγίξουν πολλούς και της αδελφής της «ψυχής» στις δισκογραφικές, στην Coda Records και Pinnacle, που ήταν άλλωστε και ο σύνδεσμος με το «Σκαθάρι».

Πλην της ανθρωπιστικής, όμως, δεν σας κρύβω και τη μουσική αξία του «Voice» - όπως λέγεται το τραγούδι - αφού είναι η πρώτη φορά που ο σερ Μακάρτνεί τολμά σε χώρους χορευτικούς.

Πώς τον έπεισε ο Νίκος να ηχογραφήσει σε «ντανς» δεν ξέρω, αλλά έχω βάσιμες υποψίες πως τα κατάφερε από μόνο του το ωραιότατο κομμάτι. Έρχεται μάλιστα και πάνω στη στιγμή που «βγαίνει» και το νέο CD του Νίκου, χωρίς συμμετοχή Μακάρτνεί, αλλά με πολλή, χορευτική, μουσική.

ΤΑ ΝΕΑ, 27/11/1999
 
Λίστα όλων των άρθρων