Ποιος έγραψε τελικά παλιά, κλασικά και αγαπημένα τραγούδια, που έχουν πουλήσει εκατομμύρια δίσκους, όπως τα «Eleanor Rigby», «Hey Jude» και βέβαια το «Yesterday»; Ο (αείμνηστος) Τζον Λένον και ο σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ ως Beatles; ή ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ και ο Τζον Λένον; Και αν το ερώτημα μοιάζει ανόητο για τα εκατομμύρια των θαυμαστών των «Σκαθαριών», το ζήτημα για τη χήρα του Τζον Λένον δεν είναι και τόσο απλό.

Γι' αυτό και όταν είδε ύστερα από 40 χρόνια τη σειρά των ονομάτων να αλλάζει στο νέο διπλό cd, που ετοιμάζει ο σερ Πολ, υπό τον τίτλο «Back in the US Live», τον απείλησε με μήνυση. Εκείνος προσπαθεί να μη ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Φαίνεται πάντως ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο ανεγράφησαν τα ονόματα με τη συγκεκριμένη σειρά, είναι γιατί έτσι ακουγόταν καλύτερα και όχι γιατί ο ένας είχε συνεισφέρει περισσότερο από τον άλλο. Η Γιόκο Όνο όμως, μέσω του δικηγόρου της, δηλώνει πως ακόμα κι αν ζούσε ο σύζυγός της δεν θα συμφωνούσε με τον σερ Πολ για το ποιο όνομα πρέπει να προηγηθεί.

Και αν και προς το παρόν η υπόθεση δεν φαίνεται να φτάνει στα δικαστήρια, ένα είναι βέβαιο: αν το cd κυκλοφορήσει όπως το θέλει ο σερ Πολ, μάλλον θα καταλήξει... συλλεκτικό, καθώς η Γιόκο είναι έτοιμη να ζητήσει ακόμη και απόσυρσή του.

ΤΑ ΝΕΑ, 19/12/2002
 
Λίστα όλων των άρθρων