Πρώην Σκαθάρι εναντίον πρώην μοντέλου στη μάχη του διαζυγίου

ΡΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Αυτή η ιστορία από την αρχή δεν πήγαινε καλά. Λίγο μετά τον αρραβώνα, η Χέδερ Μιλς έφτασε στο σημείο να πετάξει το ζαφειρένιο δαχτυλίδι της από το παράθυρο ενός ξενοδοχείου, όμως... το μάζεψε σύντομα.

Ο αρραβώνας έγινε γάμος που τώρα κατέληξε σε διαζύγιο, ένα διαζύγιο που θέλει και τις δύο πλευρές στα χαρακώματα.


Ο Μακάρτνεϊ και η δεύτερη σύζυγός του, πρώην μοντέλο Χέδερ Μιλς, χωρίζουν. Όχι όμως όπως θα περίμενε κάθε πολιτισμένος άνθρωπος, κάθε άλλο. Η μια κατηγορία διαδέχεται την άλλη από την πλευρά της Μιλς και όλες μαζί συγκεντρώνονται σε 13 σελίδες Α4 που εστάλησαν πρόσφατα - άγνωστο από ποιον - σε δίκτυα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες ο Μακάρτνεϊ προσπάθησε να στραγγαλίσει τη Μιλς στη διάρκεια του γάμου τους, την κάρφωσε στο χέρι με ένα σπασμένο ποτήρι κρασιού, της απαγόρευσε να κάνει εγχείρηση - η Μιλς είχε χάσει το ένα της πόδι σε ατύχημα το 1993 - γιατί συνέπιπτε με τα σχέδιά του για διακοπές, και την αποκαλούσε ούτε λίγο ούτε πολύ «αχάριστη στρίγκλα».

Ο Σερ Πολ όμως τα αρνείται όλα και επισημαίνει πως η σχέση της Μιλς με την αλήθεια δεν ήταν ποτέ άριστη - άμεση αναφορά στην εικόνα της φαντασιόπληκτης που τη συνοδεύει: όπως η ίδια έχει ισχυριστεί στο παρελθόν, όταν ήταν μικρή, έπεσε θύμα απαγωγής και κακοποίησης παιδεραστή.

Προβλήματα. Η σχέση αυτή από την αρχή παρουσίαζε προβλήματα. Πριν καν παντρευτεί το ζευγάρι, το ζαφειρένιο δαχτυλίδι των αρραβώνων που δώρισε ο 64χρονος Μακάρτνεϊ στην αγαπημένη του, αξίας 22.500 ευρώ, βρέθηκε πεταμένο ένα βράδυ έξω από ένα ξενοδοχείο. Ένα απλό καβγαδάκι είπαν τότε. Ποιος μπορεί να πει αν ήταν πράγματι έτσι; Ο γάμος τελικά πραγματοποιήθηκε.

Μέχρι και το νυφικό της Μιλς, όμως, έγινε αντικείμενο αρνητικών σχολίων. Η Χέδερ, λένε οι κακές γλώσσες, δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου να δει τα νυφικά φορέματα της σχεδιάστριας μόδας και κόρης του Μακάρτνεϊ (από τον πρώτο του γάμο με την Λίντα Ίστμαν) Στέλλας. Αλλά ούτε και η Στέλλα ασχολήθηκε περισσότερο.

Η Βεατρίκη. Και οι φήμες δεν σταματούν εδώ. Καλύπτουν ακόμη και την περίοδο της γέννησης της Βεατρίκης, του παιδιού τους, η οποία λέγεται ότι ύστερα από απαίτηση του πατέρα της στερήθηκε μέχρι και το μητρικό γάλα: «Είναι δικά μου αυτά τα στήθη», φέρεται να είπε ο Σερ Πολ στην 38χρονη σύζυγό του εκνευρισμένος.

Όταν οι Μακάρτνεϊ ανακοίνωσαν πως χωρίζουν τον περασμένο Μάιο, επέρριψαν ευθύνες για τη διάλυσή του γάμου τους στην «ασφυκτική πίεση» των μέσων ενημέρωσης. Αν και οι δύο πλευρές όμως συνέχιζαν να παίζουν με τους κανόνες του παιχνιδιού, το διαζύγιο θα μπορούσε να είναι και «φιλικό», όπως στην αρχή ήθελαν να το παρουσιάσουν. Δεν έγινε όμως έτσι.

Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο έξω από το σπίτι του ζευγαριού στο βόρειο Λονδίνο τον Αύγουστο. Η Χέδερ πήγε στο σπίτι με την μικρή Βεατρίκη αλλά δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα γιατί ο Σερ Πολ είχε φροντίσει να αλλάξει τις κλειδαριές. Παρών στη σκηνή ήταν κι ένας φωτογράφος.

Το παρασκήνιο της έχθρας

1999: η Χέδερ Μιλς και ο Πολ Μακάρτνεϊ συναντιούνται στο Λονδίνο σε δεξίωση για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ένα χρόνο μετά τον θάνατο της Λίντας, της πρώτης γυναίκας του Πολ, από καρκίνο.

Ιούλιος 2001: ανακοινώνεται ο αρραβώνας τους. Κυκλοφορούν όμως φήμες ότι τα παιδιά του Πολ δεν συμφωνούν με την επιλογή του πατέρα τους.

Ιούνιος: πραγματοποιείται ο γάμος στο Κάστρο Λέσλι, στην Ιρλανδία.

2003: ο Πολ υποστηρίζει την εκστρατεία της Μιλς κατά των ναρκών και δωρίζει 800.000 ευρώ.

Οκτώβριος: η μικρή Βεατρίκη γεννιέται πρόωρα κατά ένα μήνα με καισαρική.

Φεβρουάριος 2005: ο Πολ υπερασπίζεται τη σύζυγό του κατά των επικρίσεων που δέχεται και εξηγεί ότι ήταν δική του απόφαση να βάψει τα μαλλιά του και να σταματήσει τη μαριχουάνα.

Οκτώβριος: προβάλλεται εκπομπή στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά στις κακές σχέσεις των παιδιών του Μακάρτνεϊ με τη Μιλς.

7 Μαΐου 2006: ο Τύπος γράφει ότι η Μιλς έφυγε από το σπίτι και πήγε στο εξοχικό τους στο Χόουβ ύστερα από άλλον έναν καβγά. Ήταν στην αναπηρική πολυθρόνα και ανάρρωνε ύστερα από εγχείρηση στο πόδι.

17 Μαΐου: το ζευγάρι ανακοινώνει ότι χωρίζει.

19 Μαΐου: στο βιβλίο της η Μιλς χαρακτηρίζει την αρνητική δημοσιότητα που δέχτηκε μετά τον γάμο της «χειρότερο κι από το να χάνεις το πόδι σου». Έγραψαν γι' αυτήν ότι στο παρελθόν συμμετείχε σε ταινίες πορνό.

9 Ιουλίου:ο Τύπος γράφει πως οι συνομιλίες του Πολ με την κόρη του Στέλλα καταγράφηκαν και οι κασέτες βρίσκονται στα χέρια της Μιλς.

30 Ιουλίου: ο Πολ καταθέτει αίτηση διαζυγίου.

1η Αυγούστου: το πρώην Σκαθάρι λέγεται ότι αλλάζει τις κλειδαριές στο σπίτι τους στο Λονδίνο. Η Χίδερ δεν μπορεί να μπει και φωτογράφος καταγράφει τη σκηνή.

8 Αυγούστου: ο Πολ παγώνει τον κοινό τους λογαριασμό, αφού ανακαλύπτει ότι η Χέδερ αποσύρει μεγάλα ποσά.

Σεπτέμβριος: δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Πολ προσέφερε στη Χέδερ «γρήγορο διαζύγιο» αντί 45 εκατ. ευρώ.

Οκτώβριος: «Η Χέδερ θα το μετανιώσει. Τον Μακάρτνεϊ τον γνωρίζει όλος ο κόσμος και τον αγαπά. Θα τη μισήσουν», δήλωσε ο πατέρας της Χίδερ, με τον οποίο δεν διατηρεί σχέσεις.

27/10/2006
ΤΑ ΝΕΑ
 
Λίστα όλων των άρθρων