Ringo Starr: Postcards from Paradise
της Πέρσας Σούκα
Δημοσιεύτηκε Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015
Ο Ringo στις 7 Ιουλίου έκλεισε τα εβδομήντα τέσσερά του χρόνια και, όπως συνηθίζει στα γενέθλιά του, έκανε ένα μεγαλοπρεπές πάρτι με καλεσμένους παλιούς και καινούργιους φίλους, για να τα γιορτάσει μαζί τους.
Κάποια στιγμή, ανάμεσα σε ευχές και τραγούδια ανέβηκε επί σκηνής ένας άνθρωπος που σίγουρα ήξερε τον εορτάζοντα όσο κανένας άλλος, ο Paul. «Κατέβα κάτω!» του φωνάζει ο Ringo. «Όποτε μιλάς στο μικρόφωνο, ξεχνάς να κατέβεις».
Ο Paul τον αγνοεί επιδεικτικά και αρχίζει να αφηγείται μια ιστορία:

«Ήμασταν στο Αμβούργο, 18 Αυγούστου του ’62. Ο μάνατζέρ μας, τέσσερις μέρες πριν, είχε απολύσει τον πρώτο μας ντράμερ. Οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε τίποτα για το καινούργιο μέλος, βγαίνουμε στη σκηνή και ξαφνικά πίσω από τα ντραμς κάθεται ένας τύπος με κουστούμι, μούσι, γυαλιά ηλίου κι ένα μυστήριο ύφος. Ξεκινάει να μετράει με τις μπαγκέτες του με έναν εντελώς περίεργο τρόπο και τότε κοιτάζω τον John, μετά τον George και όλοι αναρωτιόμαστε: “Μα τι μπούρδες κάνει αυτός”. Αυτός ο ιδιόρρυθμος άνθρωπος, λοιπόν, ήταν η αρχή για να γίνουμε ένα σαν μια γροθιά και να προχωρήσουμε ως Beatles».

Ο Ringo Starr, το μοναχοπαίδι των Elsie και Richard Starkey, από τις φτωχογειτονιές του Liverpool βρέθηκε να μεσουρανεί και να γνωρίζει δόξα και χρήματα μέσα από την υπέρλαμπρη πορεία του συγκροτήματος (είναι αυτοδίδακτος, ουδέποτε πάτησε το πόδι του σε ωδείο και το μεγάλο του σχολείο υπήρξε, όπως λέει ο ίδιος, η σκηνή). Σαν μέλος των Σκαθαριών δεν του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει τραγούδια παρά μόνο δυο, το «Don't pass me by» και το θρυλικό «Octopus's garden» (το οποίο εμπνεύστηκε σε μια κρουαζιέρα που έκανε με το σκάφος του Peter Sellers, όταν ο σεφ ετοίμασε για δείπνο ένα χταπόδι, που ο Ringo δεν έφαγε).

Στις 10 Απριλίου του ’70, όταν ο Paul McCartney ανακοινώνει τη διάλυση της μπάντας, ο Ringo ξεκινά τη σόλο καριέρα του δημιουργώντας δεκαεπτά άλμπουμ, φτάνοντας τον Μάρτιο του 2015 να κυκλοφορεί από τη Universal το δέκατο όγδοο, με τίτλο Postcards from Paradise.

Έντεκα ρυθμικές μπαλάντες στο γνωστό ύφος των Beatles (και πως να ξεφύγει, άλλωστε), χωρίς υπερβολές και εντυπωσιασμούς. Οι στίχοι είναι βασισμένοι σε αυτοβιογραφικά στοιχεία, σε όμορφες αναμνήσεις, στην αισιόδοξη οπτική του για τη ζωή, την αγάπη, την αρμονία της ψυχής και του Σύμπαντος. Οι συνεργάτες του στο συγκεκριμένο άλμπουμ είναι ηχηρά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως ο Richard Marx, o Van Dyke Parks και ο Joe Walsh. Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι τα: «Rory and the Hurricanes», «Bridges», «Not looking back» και το ομώνυμο τραγούδι.

Το Postcards from Paradise είναι ένα ευχάριστο CD που θα αγαπήσουν οι περισσότεροι φίλοι του κλασικού ροκ, γεμάτο όμορφες μελωδίες χωρίς πολλά τεχνάσματα, λαρυγγισμούς, περίτεχνα ριφς και εντυπωσιακά καθαριστικά σόλο. Ο Ringo Starr δημιουργεί ένα αισιόδοξο μουσικό ταξίδι, πρώτα για τον εαυτό του και μετά για τους ακροατές. Είναι ένας ευδιάθετος άνθρωπος, ο οποίος δεν παραιτείται επειδή μεγαλώνει και εξομολογείται πως: «Τα βουνά που πέρασα στη ζωή μου τα αντιμετώπισα σαν μικρούς λόφους. Όσο ωριμάζω, τόσο πιο πολύ ανακαλύπτω τον εαυτό μου. Εξαλλου, αυτή δεν είναι και η αποστολή του κάθε ανθρώπου;»

Πηγή : diastixo.gr
 
Λίστα όλων των άρθρων